Martingale sistem klađenja

Martingale sistem je sistem kojeg se svi kladioničari dosete pre ili kasnije, bez obzira da li imaju ikakvog znanja o sistemima. Naime, radi se o famoznom dupliranju nakon poraza, te na taj način vraćate ono što ste izgubili.
Sam sistem je veoma jednostavan za korištenje i što je najbolje ne trebate znati ništa o sportu da biste ga koristili. I upravo je to razlog njegove velike popularnosti.

Da bi se ovaj sistem uspešno koristio potrebno je birati opklade s minimalnim koeficijentom 2.0. Veoma je popularno koristiti ga za nerešen rezultat u fudbalu gde se koeficijenti uglavnom kreću od 3.3 do 3.5. Jednostavno se odabere neki tim i svako kolo se kladi na nerešen rezultat tog tima, dok se ne pogodi. Ovime se može jako puno zaraditi jer sa svakom uplatom zarada utrostručuje.

Međutim potrebno je naglasiti da je ovo jako riskantan sistem. Kako se uplata nakon svakog gubitka udvostručuje potrebna je jako velika banka. A ukoliko se dogodi veliki gubitnički niz, dođe se do tačke kad se više nema novca za novu uplatu, i sve uloženo pre toga se gubi.

Kako bi bolje pojasnili ovaj rizik pogledajte na koliko narastu uplate nakon 10 duplanja, ako se krene samo sa 10 eura.

1.   10
2.   20
3.   40
4.   80
5.   160
6.   320
7.   640
8.   1280
9.   2560
10. 5120

Kako se vidi nakon 10 dupliranja od 10eura se došlo do čak 5000eura. Ako mislite da se ne može dogoditi 10 utakmica bez nerešenog rezultata onda se varate. Neki timovi su igrali čak 20 utakmica bez remija.

Većina kladioničara koji koriste ovaj sistem malo ga modifikuju kako bi smanjili njegovu rizičnost.
Najčešće se čeka da prođe xy utakmica bez remija pa se tek onda kreće s ovim sistemom. Ili se ne koristi dupliranje nego se uplate određuju tako da se prethodna uplata množi s 1.5 , 1.7 ili nekim drugim korekcijskim faktorom i sl.

Sve u svemu vidi se da je ovo izuzetno rizičan sistem i potrebno je dobro razmisliti pre nego se krene s njegovom primenom. Ovo definitivno nije sistem za brzu zaradu kako mnogi misle i lakomislene će vrlo brzo dovesti do bankrota.

Ostavite odgovor