TOOP 10 SAVETA ZA KLADJENJE

8TOP DESET SAVETA ZA KLAĐENJE  

1.     ( i osnovno ) Klađenje je vid kockanja i u mogućnosti ste izgubiti sve novce kojima se kladite. Zato se kladite samo s onim sredstvima koja vam neće previše nedostajati ako ih izgubite. Gledanje utakmice u koju je uložena vaša stanarina ili novac za režije i nije baš zabavno.

2.     Napravite domaći zadatak Kladionice postavljaju svoje koeficijente na osnovu informacija koje imaju o pojedinim timovima. Da bi mogli pobediti kladionicu morate znati više od njih. Zato proučite timove na koje se mislite kladiti kako bi mogli doneti ispravnu odluku.

3.     SpecijalizacijaŠto bolje poznajete neki sport ili ligu možete donositi ispravnije odluke u vezi klađenja. Zato nemojte svaštariti nego se specijalizirajte za samo neke sportove ili samo neke lige.    

4.  Uvek sve dvaputa proveravajte – Jednom postavljene opklade se ne mogu stornirati, pa zato dobro proverite da umesto 10€ nije ulog npr. 100€ i sl. Klikajući po ekranu vrlo lako se klikne i nešto pogrešno.

5. Posebne utakmice – Određene utakmice kao što su Kup utakmice, lokalni derbiji, itd. su drugačijeg naboja nego regularne prvenstvene utakmice. To su utakmice u kojima biti favorit ne znači ništa. Tako često drugoligaške ekipe pobede prvoligaše. Klađenje na favorita ovde nosi veliki rizik, dok s druge strane klađenje na slabiju ekipu može biti izvrsna prilika.

6. Novi trener–
Vrlo često promena trenera u lošim ekipama deluje kao svojevstan pozitvni šok na tu ekipu. Igrači se žele dokazati novom treneru pa često objektivno lošija ekipa pobedi jaču.

7. Koristite money management – Za bilo kakav uspeh u klađenju upravljanje novcem tj. bankom za klađenje je nužno. Onaj ko ne zna upravljati svojom bankom nema budućnosti u klađenju. Pročitajte posebni članak o money managementu.

8. Vodite statistiku – Bez statistike klađenje vrlo lako izmakne kontroli. Statistika omogućava ne samo puko praćenje koliko ste u gubitku ili dobitku nego i utiče na vašu disiplinu da se lakše pridržavate vašeg načina klađenja i money managementa.

9. Kladite se online – Prvi razlog su svakako manipulativni troškovi kojih nema kod online klađenja. Ako godišnje okrenete na kladionici nekoliko hiljada eura, sami izračunajte kolika je tu ušteda. Osim toga online kladionice imaju niže troškove poslovanja što im omogućava da nude i bolje koeficijente od zemaljskih kladionica. Npr. na susret gde su šanse za pobedu jednake na online kladionicama se mogu dobiti i koeficijenti 1.95:1.95 dok u zemaljskim tek 1.80:1.80.

10. Tražite bolje koeficijente – Na internetu postoji nekoliko stotina online kladionica. Koeficijenti se u njima dosta razlikuju pa se isplati otvoriti račune u više kladionica i opklade stavljati u onoj koja taj tren nudi najviše koeficijente. Na duge staze čak i razlika u koeficijentima od 0.05 puno znači.

Ostavite odgovor