UNDER / OVER STRATEGIJA

Untitled

Ovo je strategija za under/over 2.5 golova u fudbalu, gde predviđate da li će biti više ili manje od dva i po gola na utakmici. Sistem se bazira na statistici i za njenu primenu je potrebno malo računanja, ali se do sada pokazala veoma uspešnom.

Zamislimo utakmicu između ekipe A i ekipe B, pri čemu je ekipa A domaćin.
Prvo treba proveriti koliko, u proseku, ekipa A daje i prima golova kod kuće. Obično se uzima u obzir zadnjih 5 susreta. Uzmimo da ekipa A daje 2.1 gol, a prima 1.2 gola što je ukupno 3.3 golova u domaćim utakmicama ove ekipe.

Zatim treba proveriti koliko ekipa B daje i prima golova na gostovanjima. Recimo da ekipa B u proseku daje 1.75, a prima 1.15 golova, što je ukupno 2.9 golova.

Zatim se zbroje dva manja broja: 1.2 + 1.15 = 2.35 i to je minimum golova na utakmicama ove dve ekipe. Na jednak način se zbroje dve veće vrednosti: 2.1 + 1.75 = 3.85 što je maksimum golova na utakmicama ovih ekipa.
Srednja vrednost minimuma i maksimuma je 3.1 što je dosta više od 2.5 golova pa se ovde treba kladiti na OVER.

Ako je prosek golova 2.70 i više treba se kladiti na OVER, a ako je 2.30 i manji treba se kladiti na UNDER. Ako je prosek golova između 2.30 i 2.70 tada je podjednako moguć i jedan i drugi ishod pa se preporučuje u tom slučaju-ne kladiti se.

Ostavite odgovor